8/02/2015

"Arta de a fi barman" - Ghid practic pentru cei care vor sa isi schimbe viata

Salutare,

Bine ne-am regasit in plin sezon estival. Speram ca sunteti bine cu totii, ca profitati din plin de aceasta vara superba si de tot ceea ce va ofera ea.
Noi inca nu am avut timp de relaxare, lucram la foc automat la o surpriza ce urmeaza sa vi-o prezentam in aceasta postare.

“Arta de a fi barman” este proiectul nostru de suflet si a luat nastere din dorinta noastra de a da inapoi ceva barmanilor care ne-au ajutat si sustinut in tot acest timp.

Lucram la el de 2 ani si am observat in ultima perioada o crestere semnificativa in ceea ce inseamna interesul barmanilor, asa ca am stabilit ca acum este momentul sa il scoatem la iveala pentru toata lumea. 

Ce este el practic?

Este un curs de bar, dar ce vrem sa specificam de la inceput este ca NU va fi pentru toata lumea. Este pentru barmanii profesionisti. Acei barmani care vor mai mult de la ei, care vor sa ajunga mai departe, dar care nu au avut mijloacele necesare pana acum, desi pasiunea este cea care ii face sa se trezeasca in fiecare dimineata cu zambetul pe buze.

Spunem barmani profesionisti, deoarece acest curs se adreseaza celor care au trecut deja printr-o forma de scolarizare in ceea ce priveste bartending-ul si/sau care au un anumit nivel de experienta in munca din spatele barului.

Pentru ca vor fi foarte multe intrebari, ne-am propus sa facem o sectiune tip “FAQ’s” in care sa punctam toate lucrurile esentiale.

Asadar, sa incepem:

De ce am facut cursul asta tocmai acum?

Pentru ca majoritatea barmanilor din Romania au ajuns la maturitatea necesara si sunt pregatiti pentru a primi si asimila informatii noi, pretioase in ceea ce priveste lumea barului. Informatii care ii vor ajuta sa urce putin cate putin pe scara succesului si dupa cum bine stiti, nu poti urca pe o scara cu mainile in buzunar.

Despre ce se va vorbi?

Pai, in principiu despre foarte multe. Sunt atat de multe incat ne-am mobilizat si am facut o mica-programa pe care o sa o urmam si pe care o puteti gasi aici.
In pricipiu, in acest curs vor fi toate lucrurile bune stranse de noi in toate calatoriile si cursurile de bartending pe care am avut ocazia sa le facem dar si toate frustrarile si lucrurile nepotrivite, care la
randul lor au fost transformate in vibratii pozitive si au fost asternute in aceasta programa. 

Vor fi demonstratii practice?

Da, foarte multe. Consideram ca este important ca pe langa partea teoretica pe care fiecare barman trebuie sa si-o structureze, trebuie sa fie si o parte practica care sa vina in ajutorul ei si care sa o sustina. 

Va fi mai bun ca celalalte cursuri de bartending din Romania?

Da! Nu! Nu stim… Ce stim clar este ca va fi diferit. De la abordare, directie, prezentare, etc. Cineva  spunea odata:”Suntem cu totii diferiti, din fericire!” Credem ca acesta este cel mai bun mod de a-l prezenta!

De unde vine numele?

“Arta de a fi barman”?  Pai, ce? Nu este o arta sa poti aduce fericire oaspetilor tai prin munca pe care o faci?

Si celalalt nume?

“Ghid practic pentru cei care vor sa isi schimbe viata”.  Pai e simplu! Noua, bartending-ul ne-a schimbat viata in bine, speram ca si voua sa vi-o schimbe.  Ghid vine de la faptul ca noi va vom arata cateva directii iar restul muncii depuse va fi facuta doar de voi.

Vor fi si alte persoane acolo?

Da. Vor fi si alti colaboratori care vor tine niste mini-seminarii pe diferite teme special alese de noi. Il vom avea pe Gabriel Carol de la “Fruidisiac”, un barista cu o pasiune cel putin molipsitoare, Lucian Dan de la “Barrique” ne va incanta papilele gustative cu niste vinuri atent selectionate iar Nicolae “Kolea” Bărcari de la “Black Elephant” va inchide cursul cu o sesiune de servire a ceaiului chinezesc.
 
Ok, barul este bar. Chiar daca esti in Romania sau de esti in Alaska. Ce va avea in plus?

Pai in primul rand va avea o sesiune cu si despre Ospitalitate. In care vom exemplifica arta de a fi ospitalieri in jurul lumii. Da, si asta este o arta! Mai mult decat atat vor fi o sumedenie de lucruri
unice si interesante pe care le vom prezenta. Urmariti sesiunea de “teasere” ce va aparea pe facebook sub denumirea #cursbardome

De ce dureaza atat de mult?

Atat de mult!? Noi am spune: atat de putin! Procesul de perfectionare in lumea barului trebuie sa fie continuu si ce vom face aici va fi doar punctul de pornire. Dupa aceea, cerul este limita!

Cu ce vor pleca oamenii dupa curs?

Pe langa bagajul de cunostiinte? Hmm, pai in primul rand cu o viziune noua asupra lucrurilor. Vor pleca cu o frustrare inimaginabila. Aceeasi frustrare cu care am plecat si noi de la diferitele cursuri internationale. Frustrarea in cazul acesta este pozitiva si te va face sa iti doresti mai mult de la viata. Practic, cei care vor veni la cursuri, vor pleca mai bogati decat atunci cand au ajuns!

Se va oferi vreo diploma?

Da, toti participantii vor primi o diploma de participare din partea Bar D.O.M.E dar care NU este avizata de Ministerul Educatiei si al Turismului. Cum am spus mai sus, este un curs pentru barmanii care vor sa treaca la nivelul urmator. Intre noi fie vorba, bucata de hartie nu te ajuta cu nimic. Noi avem sertarele pline de maculatura si nu prea ne-au ajutat. Informatiile in schimb, da!

Unde pot vedea pretul si unde ma pot inscrie?

www.bardome.ro/cursuri. Aici veti gasi toate detaliile necesare!

Mult succes & ne vedem la toamna!

Pana data viitoare,

Toate cele bune